Viktigt när du ska köpa en vinylspelare

För att kunna lyssna på din vinylsamling behöver du en vinylspelare. I och med att efterfrågan på vinylskivor har växt under de senare åren har även vinylspelare börjat tillverkas igen. Men hur vet man egentligen vad som är viktigt då man ska köpa en vinylspelare? Det ska du få tips om här.

Image

Viberationer och resonans

Då en vinylspelare är känslig för vibrationer och resonans bör du se till så att det blir så lite av detta som möjligt. Annars kan det lätt bli sämre ljud, eller till och med uppstå störningar, när du ska lyssna på dina vinylskivor. De enda vibrationerna som är bra är de som kommer från pickupen - de andra ska du försöka undvika så mycket det bara går.

Vikt och material

Toinen klassinen 90-luvun olohuoneen esine oli mahtava säkkituoli. Silloiset tuolit kuitenkin menettivät nopeasti muotonsa mutta niissä viihtyi lähes kaikki perheenjäsenet. Tällaisia säkkituoleja on myös nykyään saatavilla ja nykyaikaiset Fatboyt ovatkin tehneet vahvan paluun huoneen sisustukseen.

Image
Image

Placeringen

För att din vinylspelare ska kunna ge ut så bra ljud som möjligt behöver du vara varsam med dess placering i ditt hem. Spelaren ska inte stå på ett underlag som kan vibrera då det kan försämra ljudkvalitén. Därför kan det vara smart att investera i dämpningsfötter eller en plattform. För att få det bästa ljudet kan du alltså inte ställa spelaren var som helst, utan den kanske måste stå på en annat ställe än du egentligen vill.