Ta hand om vinylsamlingen

Har du en vinylsamling kan du inte bara låta den ligga - du behöver ta hand om den så att de håller sin kvalité så länge som möjligt. Det inte bara för att du ska kunna lyssna på vinylen länge, utan tar du hand om din samling och ser till att den håller sig i bra skick kan du ofta också sälja den vidare när du själv inte vill ha kvar den. Oavsett vad du vill göra med dina skivor är det viktigt att du tar hand om dem!

Image

Skydda samlingen

Ett sätt att ta hand om din vinylsamling är att skydda den mot skador och slitage. Det betyder att du förvarar den i en förpackning som är gjord för vinylskivor. Om en förpackning har gått sönder kan det vara smart att besöka någon som har en effektiv inplastningsmaskin där du kan plasta in förpackningen på nytt. Kanske har du en hemma - eller så besöker du en vinylaffär eller en kompis som har en.

Image
Image

Lär dig hur du ska spela en vinylskiva

Det är klart att vinylskivorna inte bara ska ligga i sina förpackningar hela tiden. Utan du ska ju kunna njuta av skivornas ljuva stämmor. För att säkerställa att du kan lyssna på vinylerna om och om igen behöver du lära dig hur du ska göra för att spela skivorna på rätt sätt utan att riskera skador. Det är nämligen inte bara att lägga skivan på en behållare och sen trycka på play - utan det krävs mer än så. Och för att dina vinyler ska hålla behöver du veta hur du ska göra för att inte slita på dem när de sen spelas.